- Luty
Opublikowane przez: Specjalista
Składanie sprawozdania finansowego za 2018 pomoc

Nowelizacja ustawy o rachunkowości wprowadzona od 1 października 2018 roku nałożyła obowiązek na przedsiębiorcę składania sprawozdania finansowego i innych sprawozdań sporządzanych na podstawie ustawy o rachunkowości, która informuje nas o konieczności wysyłania dokumentów do Krajowego Rejestru Sądowego drogą elektroniczną. Dokumenty powinny być przygotowane w strukturze logicznej oraz formacie udostępnionym przez ministra finansów. Tak sporządzone rozliczenie będzie musiało zostać podpisane przez co najmniej jedną osobę, której numer PESEL ujawniony jest w rejestrze przedsiębiorców przy pomocy podpisu kwalifikowanego lub profilu zaufanego.

Jeżeli nie posiadasz e-podpisu, a jesteś zobligowany do nadesłania sprawozdania finansowego do KRS, to zachęcamy do skorzystania z naszej oferty oprócz profesjonalnej pomocy w przygotowaniu e-sprawozdania zajmiemy się również wsparciem przy pozyskiwaniu niezbędnego podpisu elektronicznego.

Zapraszamy do kontaktu w celu poznania szczegółów oferty!